Om oss

DEUTZ står för drivsystem som driver fordon och maskiner runt om i världen, på byggarbetsplatser, på motorvägar och inom jordbruket. Det är vår kärnverksamhet – och vår passion. Sedan vi grundades 1864 har vi inspirerat andra med våra motorer och återuppfunnit oss själva gång på gång.

Med 10 distributionsbolag, 9 försäljningskontor, 17 servicecenter och över 800 försäljnings- och servicepartners är vi redo för dig i mer än 130 länder runt om i världen – dag och natt.

DEUTZ Nordic är din partner på ögonhöjd i Sverige, Finland och Danmark: Vi erbjuder kompletta lösningar för diesel- och gasmotorer, tillsammans med kundanpassning, originalreservdelar, tillbehör och service som uppfyller våra kunders höga standarder och förväntningar. Vår kunniga personal betjänar allt från OEM-kunder till slutkonsumenter med försäljning och eftermarknadstjänster.

För nya maskiner och installationer arbetar våra tekniker i nära samarbete med kunden för att säkerställa optimal anpassning av nya motorserier till de senaste utsläppsnivåerna för en renare och bättre miljö. I våra verkstäder och direkt på plats tillgodoser vi våra kunders behov av förebyggande underhåll och akut hjälp genom våra specialutbildade servicetekniker.

Med lokal lagerhållning och välutvecklad logistik kan vi tillhandahålla reservdelar med kort varsel och minska kundernas stilleståndstid. Vi utvecklar ständigt våra processer och arbetar för ständiga förbättringar av produkter och tjänster.

DEUTZ Nordic har vuxit fram ur Diesel Motor Nordic, som grundades i Sverige 1956 och etablerade sig i Danmark 1965. Företaget har tidigare tillhört DEUTZ och återvänder därmed till sina rötter och till DEUTZ-familjen.

Våra kontor

Vi har kontor i Sverige, Danmark och Finland. Oavsett land finns mångårig erfarenhet av motordimensionering, teknisk support, reservdelslager och servicekunnande. Vår kunniga personal hjälper er gärna med era motorfrågor oavsett om det gäller:

DEUTZ Nordic i Sverige

Huvudkontoret för DEUTZ Nordic AB ligger i Järfälla, Stockholm. Här har vi vår största serviceanläggning. I Göteborg har vi vår andra enhet med både serviceverkstad och servicebilar. Vi arbetar även med utbildade servicepartners för ännu bättre geografisk täckning.

Diesel Motor Nordic Sverige

DEUTZ Nordic i Danmark

Huvudkontoret för DEUTZ Nordic ApS ligger i Risskov, Århus där vi också har vår största serviceanläggning. På Själland har vi ytterligare servicebilar som kan utföra servicejobb direkt hos kunden.

Diesel Motor Nordic Danmark

DEUTZ Nordic i Finland

Huvudkontoret för DEUTZ Nordic Oy ligger i Helsingfors. Här har vi en fullutrustad serviceanläggning. Vi arbetar även med utbildade servicepartners för ännu bättre geografisk täckning.

Diesel Motor Nordic Finland

Ledningssystem och certifikat

DEUTZ Nordic AB, ApS och OY är certifierade för ISO 9001 och 14001

DEUTZ Nordic utvecklar kontinuerligt våra processer och strävar mot högsta kvalitet i våra produkter och tjänster.

Hälsa, miljö och säkerhet är mycket viktigt för Diesel Motor Nordic. Som leverantör av motorer så har vi en unik position att påverka produktval och optimalt anpassa våra produkter så att maskinerna blir så energieffektiva som möjligt. Vår expertis inom emissionskrav och emissionsnivåer använder vi för att hjälpa våra kunders val för en renare och bättre miljö. Vi följer med stort intresse alternativa bränslen, vätgas, hybridlösningar men även elektrifiering genom framför allt Deutz produktprogram E-Deutz.
Att vår personal arbetar i en säker miljö är också mycket viktigt för oss. Arbete i fält utgör alltid en utökad risk som vi är extra måna om att minimera. Det gör vi genom en god insikt och respekt för de risker som finns samt genom att minska eller eliminera dessa risker genom försiktighetsåtgärder och skyddsutrustning.

Support processes

Certifikat ISO 9001 »

Certifikat ISO 14001 »

Kontakt

Har du frågor eller vill du beställa reservdelar? Tveka inte att kontakta oss idag!

Kontakta oss