H2 DEUTZ Logo Claim RGB

Deutz vätgasmotor redo för marknaden

2023-02-22

DEUTZ lanserade sin nya TCG 7.8 H2 motor, företagets första vätgasmotor, under slutet av 2021. Motorn som är en vidareutveckling av den populära TCD 7,8 möter alla EU:s kriterier för att klassas som en CO2 fri drivenhet och blir därmed ytterligare ett tillskott till Deutz utbud av lågemissions motorer.

”DEUTZ är pionjärer inom kolneutrala drivsystem för off-highway applikationer. Vi tillverkar redan rena och högeffektiva motorer. Nu tar vi nästa steg: Vår vätgasmotor är redo för marknaden. Detta representerar en viktig milstolpe som kommer att hjälpa oss att göra vårt bidrag till Paris klimatmål” säger Dr. Frank Hiller, CEO på DEUTZ AG.

Den vätgasdrivna motorn har klarat de första testerna på testbänken med glans och är planerad att gå i full produktion 2024. Dr. Markus Müller, Chief Technology Officer, förklarar: “Den sexcylindriga TCG 7.8 H2 är baserad på en befintlig motordesign. Med en effekt på 200 kW går den koldioxidneutralt och mycket tyst. I princip är motorn lämplig för alla aktuella DEUTZ-applikationer, men på grund av den tillgängliga infrastrukturen kommer den troligen att användas först i stationär utrustning, generatorer och järnvägstransporter.”

Vätgasmotor från Deutz
TCG 7,8 H2

Första testprojektet genomförs just nu av Deutz

Vätgasmotorns första testapplikation kommer att vara i stationär utrustning för kraftgenerering i samarbete med ett regionalt energibolag. Testerna startades i början av 2022 i syfte att utvärdera motorns lämplighet för dagligt bruk.

Intresserad av att veta mer?, kontakta vår motoravdelning för mer information

Kontakt

Har du frågor eller vill du beställa reservdelar? Tveka inte att kontakta oss idag!

Kontakta oss